News & EventsLatest NewsCalendar
Geležinio vilko jaunių komanda – Lietuvos čempionai

Geležinio vilko jaunių komanda – Lietuvos čempionai

Ervidas Bakutis27 Sep - 20:14
Share via
FacebookX
https://www.gvrugby.com/news/g

Vilnius rugby team Geležinis Vilkas U16s - Champions of Lithuania!

Pasibaigusiame Lietuvos regbio jaunių čempionate nesulaikomai žaidė Sostinės Tauro – Geležinio vilko komanda. Vykusiuose net 6 varžybų turuose Geležiniai jauniai tik viename užėmė antrą vietą. Likusiuose turuose jaunųjų vilniečių komandos pranašumas nekėlė jokių abejonių.
Varžybų turų naudingiausiais žaidėjais buvo renkami:
1 Turas - Eimantas Butkus
2 Turas - Jay Rankin
3 Turas - Jonas Morkūnas
4 Turas - Jonas Morkūnas
5 Turas - Dominykas Fursa
6 Turas - Tomas Pavliukovič

Trenerių Augusto Taralio ir Dovydo Taujansko komentarai:
Pirmas turas tik ką po 7s sezono buvo banguotas. Vilkai šiek tiek per ilgai užtruko persiorientuoti į didesnio formato regbį ir ture teko pripažinti bendraamžių BaltRex pranašumą. Sekantiems turams pasidarius namų darbus ir labai pavyzdingai susikoncentravus pavyko laimėti pirmąsias vietas ir iškovoti pirmąją vietą čempionate. Nors ir daugumą turų pavyko laimėti, tačiau tiek prieš BaltRex bei Šiaulių Šiaulių komandas tekdavo rimtai susikaupti kiekviename ture. Dažnai rungtynės vyko iki paskutinės akimirkos.

Didelis dėkui Kauno Gajos SM treneriams delegavusiems šaunią pagalbą auksinei komandai. Manome, kad šis bendradarbiavimas bus naudingas tiek abiejų miestų komandoms, tiek ir Lietuvos rinktinėms.
Šių metų Baltijos TOP lygos varžybos parodė – kiek svarbus ir svarus yra jaunų žaidėjų indėlis į komandos rezultatus. Labai tikimės, kad jau kitąmet reprezentacinę Vilniaus miesto regbio komandą papildys ne vienas šios auksinės kartos žaidėjas.

Further reading